söndag 26 juli 2009

"The Little Knitters", work in progress ...

When I drew this I didn't look like this

8 kommentarer:

Moa Friman sa...

söt du är!
och tavlan verkar bli jättefin. gillar titeln och temat. den övre högra raden med pojkar påminner om kulturrevolutionens kina, o det passar in.

martin o jag har precis kollat på en halv wallanderfilm och snart kommer hans kompis hit o ska sova över i gästrummet pga nåt tåg hon missat osv.

öroninflammationen hänger kvar
jag är så trött..
kram <3

Moa Friman sa...

ps surfade in på den här, ett tips om du inte sett den http://studioviolet.blogspot.com/

tänkte på dig såklart, pga det lika namnet och de söta figurerna. nästan lika söta som dina! puss

die puppe sa...

oj! dom små gruvgossarna är verkligen bedårande! I like!

Sofie Violett sa...

moa - Tack! Åh ja, jag tänker faktiskt på mina pojkar som små krigiska studenter. Läste ganska mycket om kulturrevolutionen förra sommaren, borde nog plocka upp det igen.

Film låter fint - även om besök kan vara så jobbigt när man är sjuk och inte på styva linan. Hoppas verkligen att du blir bättre snart! Jag har hört att man ska stoppa in vitlök i örat och täppa till med bomull - men det kanske du redan provat?

Jag har varit inne på Studio Violet några gånger tidigare, mest för att jag gillar Camilla Engman. Borde inte jag få vara med där? <3

dia puppe - And I like to hear that!

Sanna sa...

Jag började nästan undra vart du hade tagit vägen. ;) Ser intressant ut - ska bli kul att få se hur bilden fortlöper. Keep us posted, please. :D MYCKET fin klänning, förresten.

Sofie Violett sa...

sanna - Tack! Den är ganska gammal, 50-tal tror jag.

Oh well, jag är här alltjämt. Tavlan måste vara färdig om fyra dagar (ska gå till tryck nästa vecka) så jag sitter uppe hela kvällarna och svettas med den nu :/

die puppe sa...

apropå de små krigiska studenterna - känner de till vivianflickorna?

Tips: http://www.saraayers.com/darger.htm

Om Henry Darger

Sofie Violett sa...

die puppe - Nej, det gjorde jag inte, men nu är jag totalt trollbunden! Både av själva målningarna och av historien om Darger. Gillade verkligen den där de bara är skuggiga siluetter i en grottmynning, samt den sista när de klättrar i träd. Vilken enorm talang! ...och jag finner det hela så otroligt oskuldsfullt och genuint, antagligen framför allt eftersom han skapade de egna våldsamma fantasivärldarna utan att det avslöjades. Jag har alltid gillat sådant, vilket kanske känns naivt - det är klart att någonting måste kunna vara genuint även om det visas upp medan konstnären är aktiv, men ja... jag är litet sucker för enslingar, I guess.

"Darger was apparently not satisfied with his ability to draw the human form, so he used tracings of figures from newspapers, comic books and magazine photographs to illustrate his heroines, compiling a gestural dictionary that he used over and over." <- kan jag känna igen mig väldigt mycket i. Vet ej om det kan/bör betraktas som fullt, tänker ofta på det.

OMG! Det finns ju tydligen en dokumentär om honom också, och flera böcker. Den för $190.00 verkar ju bäst. Så här ser han tydligen ut: http://zuill.us/andreablog/wp-content/uploads/2008/03/henry_darger-1.jpg Precis som vi föreställde oss honom?