fredag 27 november 2009

skifte



Har inte bloggat på några veckor, på grund av några olika orsaker. Främst för att jag just nu jobbar praktiskt taget dygnet runt med en ny, stor akvarell - som känns alldeles för personlig för att posta en massa halvdana work-in-progress -foton på. Jag uppskattar att avskärma mig och vända på dygnet en aning. Just nu behöver jag dessutom känna mig litet professionell. Det handlar om stora kålfält och blå kristallkronor, om skapande och nutrition, om skördetider.


Det dröjer heller inte allt för många veckor tills hemsidan och den nya bloggen (denna känns totalt otymplig, obekväm och mest som ett förvuxet, oönskat djur jag inte vet vad jag ska göra med längre) ska sättas på prov. Underbara P bygger ett molnlandskap åt mina akvareller, som kommer att växla väderlek beroende av vilken tid på dygnet - och under vilken årstid - man besöker det. Jaja, you'll see.


Godnatt.

fredag 13 november 2009

Liljevalchs Vårsalong 2010 / ¿Qué he hecho yo para merecer esto!!

Hej!

1. Jag har bytt hårfärg. Nu är jag in the company of wolves... into the woods... and, what not.

2. För ett par dagar sedan hände det största som hänt mig hittills i mitt liv, som inte berör privatlivet, vill säga. Jag fick reda på att jag blivit uttagen till att ställa ut tre av mina akvarellmålningar på Liljevalchs Vårsalong 2010.


Faktumet har ännu inte sjunkit in, och jag tvivlar på att det faktiskt kommer att göra det än på länge. Ängslan, nervositeten och stressen inför allt som måste göras skvalpar dock runt som en retande sötma i munnen, som knastrande flour som ingen egentligen vill skölja bort: Originalmålningarna måste scannas och bearbetas professionellt, eventuellt ska posters och vykort tryckas upp till försäljning i anslutning till utställningen; passepartouter måste laserskäras och ramar beställas; transporteras till Stockholm illa kvickt; en officiell hemsida måste byggas snabbt - min ack så krispiga Svanesång kommer att avlivas och kläs av de lager jag är mindre stolt över alt. inte bryr mig om längre, för att sedan återuppstå i en annan skepnad, på ny plats, etc.


Det kan vara mycket svårt att själv urskilja kvaliteten hos de tre stora akvarellpapper som fått min odelade uppmärksamhet, under väldigt många månaders tid. Det här är sådant jag målat och sedan lagt undan för att inte titta på i nästan ett år. Jag reagerar genom att åka till simhallen och pressa meter efter meter tills kloret torkat ut varje por av misstänksamhet. Avreagera mig. Fördjupa mig i nästa målning. You're only as good as your latest effort, glöm inte det barn.


Men, jag är väldigt väldigt väldigt glad, förstås.


De antagna tavlorna är: The Seagulls ...... The Last Yule of Little Dorte ... / ... Off Shore







I'm one of the lucky (132) who's been selected to participate in Liljevalchs Vårsalong 2010. This is by far the greatest thing that's ever happened to me, and my pretty much non-existing artistic career. At the moment, I can't really believe that my watercolors will actually be displayed in a real gallery!

måndag 9 november 2009

we spoke of many things, fools and kings


A rustic Edwardian RPPC, see the original here.


När jag målar på en ny tavla tycker jag, som många andra, om att lyssna på samma låt hela tiden för att inte bli distraherad - men det får ju finnas gränser. Idag tror jag att jag kanske nådde den gränsen. Kanske.



fredag 6 november 2009

dagen efter gunpowder treason and plot



Skiss till ny tavla.