onsdag 20 maj 2009

blue bird


Jag trodde aldrig dagen skulle komma när jag sitter och postar modebilder mitt i natten. Men precis som det fungerar med allting annat, there's no worth fighting the original evil. Så, mina utstyrslar inför juni, juli, augusti och förhoppningsvis en varm september är nu kompletta, sommaren kan få komma nu! - även om det här blåsandet och regnandet är mycket lämpligt ur studie- och konstnärlig synpunkt.

Hm... det känns som att mitt upp i det känslokaos som råder försöker jag proijicera mig själv som nån sorts skärgårdswilma (det gör väl i och för sig alla just nu...) med en släng av härligt strama och envisa Nicki Grant (jag har tittat mig fördärvad på Big Love (hm...?) den senaste tiden och yrar om Salt Lake City om nätterna) - uppenbara trygghetsfotöljer att sjunka ned i alltså. Så tyvärr Moa , ingen moi-meme moitie-klänning ännu, attans!

Annars då? Jag är helt trollbunden av denna grågås' färdigheter.



Bildkällor: Permanent Vacation Elaine ;  Cheap Monday SS09 Kostym Half Shorts, Vagabond Elise.

söndag 17 maj 2009

hallelujah!


Jag har shoppat runt!

Föll till föga för vad jag tror är den tunnaste tecknarpennan någonsin. Vill inte - eller vill jag? - tänka på hur mycket pengar jag sparar på att sluta köpa de där tacky 35 kronors 0.05orna. Köpte även min första Moleskin (något jag hållit mig från länge), som jag tänkte sommarmåla ett landskapspanorama i.

copic multiliner
In how many ways do I love thee, let me count the ways

fredag 15 maj 2009

klimatbukett



Jag har hastigt och lustigt illustrerat en affisch för föreningen Klimataktions räkning. I och med detta förlorade jag min Photoshoposkuld, vilket väl var på tiden. Tror inte att jag kommer arbeta överdrivet mycket med programmet i framtiden, men det är ju skönt att veta att alternativet finns när koloreringstiden är knapp.


An illustration I made for the organisation Klimataktion. I used Photoshop to do the coloring, which was a first for me. I'm not sure wether I'll use it a lot in the future though - but at least I think it turned out nice for being a beginner.

tisdag 12 maj 2009

love is the devil

När jag flyttade hemifrån vid sjutton års ålder med andan i halsen målade en vän till mig en tavla som hette "Home is to be safe, safe is to be home", som känns särskilt relevant nu i dagarna eftersom jag har flyttat och upplever den högst oroande men även magiska känslan av att inte veta var jag bor riktigt. Eller, jag vet ju var mina saker är och förhoppningsvis var jag befinner mig för stunden, men det är sällan samma sak som att bo någonstans, in my mind.

För ett par dagar sedan var paret som ska överta lägenheten på besök, de var glada och litet blyga och typ socionom meets skatare, avec katt (läs. good people!). Till en början kände jag mig cynisk, typ "ja, lycka till, jag ger er tre år, kanske hela fyra..." (mest eftersom det var så det gick för mig/oss), men ilsknade sedan till: vad är det för fel på det då? Vad är det för fel på tre år, kanske fyra, tillsammans för den socionom som svärmat sig blind för någon sorts skatare, och som dessutom har katt? Inget särskilt, förutom ett visst mått av eventuell stagnation - en mycket negativ aspekt som får ställas i relation till mängden stuckatur i lägenheten.

Något av det absolut jobbigaste med att gå från att sprida ut sina ägodelar på 85 alldeles för vuxna kvm, till att förvara dem på ca 1,5 m3, var att ta ställning till vilka litterära titlar som får följa med. Får fortfarande svindel när jag tänker på den eftermiddagen.


Hela familjen samlad, i spridd ordning! Pappa - barn - mamma : en kombination dömd att misslyckas.




Ja, och så titeln då. Kom och se: Daniel Craig, naken! (... ordningen i världen är härmed återställd).

lördag 9 maj 2009

give me that old time religion


(klicka för större)

9 maj 2009. Det här har varit en av de längsta dagarna i mitt liv, och det är ännu ett par timmar kvar.

I'm studying about that good old way

torsdag 7 maj 2009

"Great Expectations", work in progress


Den senaste tiden har träd av sorten Italian Stone Pine befunnit sig på tapeten. Jag älskar dem! Jag googlar dem! Jag försöker även att måla dem, dock utan ett särskilt autentiskt resultat. Oh, well.

Trädet och hundarna är detaljer ur min nya tavla "Great Expectations", som jag tror har stor potential, bara den får växa till sig litet
.





Both the tree and the bewinged dogs are details from my new painting "Great Expectations". I've been hugely inspired by the Italian Stone Pine tree, when drawing.

tisdag 5 maj 2009

"då vet man till slut inte vilka koppar man kan dricka ur och vilka det är färg i"

(klicka för större)


En skrynklig inscanning av en artikel som publicerades söndagen 3/5, om mig och skulptören Lena Ståhl. Just i dag tycker jag varken att jag är en del i någon särskilt konstnärlig värld, eller gjort något aktivt vägval varken till eller från denna värld. Min ängsliga passion bländar mig som gula och vita flackande ljus vid sidan av en motorväg, och jag kikar passivt ut på den genom rutan som rör sig framåt framåt, jag känner mig eftertänksam och tänker att det kanske är bra, just nu. Faktumet att den (alltså, min) konstnärliga utbildning lyser i sin frånvaro flåsar mig trots allt ständigt i nacken, som en annan hjort som vägrar flytta sig för fordonets framfart. Det är också bra, att vägra flytta sig ur vägen för sina egna små bekymmer.



(klicka för större)




An article in which me and sculptor Lena Ståhl briefly discuss our different paths into making our art, lack of money and tons of inspiration.